Dziś mam dla Was kolejne z serii ciast budyniowych – z kremem ananasowym!
Delikatny biszkopt przełożony lekkim , egzotycznym kremem przywodzi nam na myśl ciepłe słońce , wakacje i wspaniałe chwile spędzone na łonie natury!
Szybki, smaczny i łatwy!
Dzisiaj już tak za ciepłymi lodami nie szaleję, wydają mi się za słodkie. Po jednym małym murzynku mam dość słodyczy na trzy dni. Jednak od pewnego czasu zastanawiało mnie, jak takie cudeńka zrobić w domu. Szukałam, czytałam, aż w końcu dowiedziałam się, że to po prostu beza włoska lub szwajcarska...
Kiedy wpada mi w rękę przepis na babkę, która w składzie ma mąkę ziemniaczaną i sporą ilość masła, mam dobre przeczucia. Takie babki zwykle są wilgotne, długo nie wysychają, a ta wzbogacona o migdały dodatkowo ma fantastyczny smak. Polecam ją z czystym sumieniem wszystkim tym, którzy nad ciasta z masami przekładają lekkie babki.
Tort jest naprawdę szybki w przygotowaniu. Wystarczy upiec biszkopt a przygotowanie kremu zajmuje 3 minuty. Tort w smaku jest bardzo czekoladowy a krem nadaje mu tylko lekkości. Mam nadzieję, że dacie się skusić… :-)