Jest bardzo delikatny, raczej słodki, z mocno wyczuwalnym smakiem dyni, przełamanym przyprawami. Smakuje naprawdę dobrze - o ile nie macie nic przeciwko dyni. Jeśli jesteście jej fanami - to jest sernik dla Was!
Jedne z najlepszych ciastek jakie zrobiłam i jakie jadłam! Ciastka bez mąki, tłuszczu, cukru czy sztucznych dodatków. Całkowicie naturalne, zdrowe i mega pyszne! Słodkie, chrupiące, delikatne... Zawierają jedynie zdrowe składniki: płatki owsiane, orzechy, żurawinę i pestki. Mega dawka witamin i składników mineralnych w jednym ciasteczku. Mają jeden minus - nie sposób się od nich oderwać!
Typowo świąteczne, bakaliowo-korzenne ciasto, w smaku przypominające brytyjski christmas cake. Jest to jednak zdecydowanie zdrowsza i mniej kaloryczna wersja – do ciasta nie dodaje się tłuszczu, w zasadzie cukru też nie (przynajmniej nie wprost). W zasadzie – bo słodyczy nadają suszone owoce, które same w sobie zawierają cukry.
Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam kajmak, także jestem wielką fanką serników więc dla mnie ten sernik jest idealny! Ma cudowną konsystencję i wbrew pozorom nie jest bardzo słodki, dzięki dodatku słonych orzeszków do spodu. Będzie idealny na Święta Bożego Narodzenia i nie tylko :-)
To ciasto to prawdziwa gratka dla wszystkich miłośników snickersów. Kruche ciasto skrywa słodkie, lekko cynamonowe i ekstremalnie orzechowe wnętrze. To jeden z tych wypieków, które można upiec na kilka dni przed Świętami, ponieważ bardzo dobrze się przechowuje.
Naturalnie słodkie, mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Dla kogoś, kto nie może obejść się bez ciasteczek do porannej kawy są wręcz idealne/ myślałam oczywiście o sobie/ Bardzo spodobały mi się TE makaroniki i postanowiłam je upiec.
Uwielbiam zapach ciasta drożdżowego!
Uwielbiam smak ciasta drożdżowego!
Nie mam co prawda do niego cierpliwości, więc niestety ZA RZADKO gości w mojej kuchni, ale jeśli już, to staram się z niego stworzyć wypieki, które zachwycą podniebienia domowników i przyjaciół.
Chrupiące ciasteczka cytrynowe z dodatkiem twarogu są delikatne i pyszne im cieńsze tym bardziej chrupkie a im grubsze tym bardziej miękkie. Można je zapakować w woreczek zawiązać ładną tasiemkę i prezent gotowy.