Czym można poczęstować dzieci na zabawie karnawałowej, żeby było smaczne, słodkie i nie pobrudziło za bardzo małych rączek księżniczek, piratów i spidermanów?
Tuż po upieczeniu mają cudownie chrupiącą skórkę i mięciutki środek. Idealne na śniadanie. No , dobrze... późne śniadanie , chyba , że ktoś nie ma problemu z bardzo wczesnym wstawaniem ;-)
Wszystkie suche składniki mieszamy na jednolitą masę, dodajemy rozczyn i wodę. Z ciasta odkładamy pół słoiczka po majonezie na rozczyn na kolejny raz. Szczelnie zamknięty może stać w lodówce do dwóch tygodni. Przygotowujemy dwie keksówki (ja przygotowałam 3 keksówki) wysmarowane olejem, dno wykładamy liśćmi chrzanu lub kapusty (ja wysypałam otrębami).
A jakie są? Po prostu niebo w gębie! Przepyszne, miękkie, pachnące i takie kuszące! Jak ja kocham drożdżowe wypieki! Zapraszam serdecznie, częstujcie się, póki jeszcze ciepłe, bo za chwilkę znikną ;).