Bardzo smaczny sos o wielu zastosowaniach. Możemy polać nim sałatę, możemy używać jak dip i maczać w nim warzywa lub pieczywo, może być dodatkiem do kanapek. Bardzo polecam!
Chyba dawno nie było dobrego smarowidła do chleba. Polecam więc pastę z awokado i jajek z obfitym dodatkiem kopru. Aby doprawić tak mdłe składniki jak jajka i awokado trzeba mieć pod ręką czosnek, sok z cytryny i sporo pieprzu lub mielonej papryki.
Awokado dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi. Także owoc ten wnosi dużo dobrodziejstwa w naszą pastę.
Moje ulubione połączenie pomidorów z awokado dzisiaj w nieco odmienionej postaci. Tym razem awokado znajduje się w sosie, który pokazałam już wcześniej. Kompozycja może być dowolna, ja przedstawiam moją ulubioną.
Przedstawiam dziś świetny pomysł na urozmaicenie porannych śniadań, pyszna sałatka jajeczna z awokado i rzodkiewką na pewno zasmakuje całej rodzinie. Pomijając już jej cudowne wartości odżywcze, jest ona bardzo łatwa w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać ugotowane na twardo i posiekane jajka, z pokrojonym w kostkę awokado i rzodkiewką z sosem na bazie majonezu, jogurtu greckiego i musztardy i już mamy pyszne śniadanie.