Koperkowa pasta z awokado i jajek
- Wynik: 20
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: 10minuty
Chyba dawno nie było dobrego smarowidła do chleba. Polecam więc pastę z awokado i jajek z obfitym dodatkiem kopru. Aby doprawić tak mdłe składniki jak jajka i awokado trzeba mieć pod ręką czosnek, sok z cytryny i sporo pieprzu lub mielonej papryki. Proporcje, które podałam mogą oczywiście ulec zmianie, gdyż są to moje osobiste preferencje. Proponuje doprawiać na raty.
Składniki- jajka - 6
- awokado - 1
- koperek - 1 pęczek
- sól - do smaku
- pieprz - ok. 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 2 łyżki
- jogurt naturalny - 3 łyżki
- czosnek - 2 ząbki
Jajka ugotować na twardo, obrać. Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Awokado przekroic na pół, wyjąć pestkę, miąższ wybrać łyżeczką. Jajka, awokado, czosnek, jogurt, sok z cytryny umieścić w dużym kubku. Zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać koperek i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
Smacznego:)