Koperkowa pasta z awokado i jajek

Koperkowa pasta z awokado i jajek
Zdjęcie - Koperkowa pasta z awokado i jajek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 20
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 10minuty

Chyba dawno nie było dobrego smarowidła do chleba. Polecam więc pastę z awokado i jajek  z obfitym  dodatkiem kopru. Aby doprawić tak mdłe składniki jak jajka i awokado trzeba mieć pod ręką czosnek, sok z cytryny i sporo pieprzu lub mielonej papryki. Proporcje, które podałam mogą oczywiście ulec zmianie, gdyż są to moje osobiste preferencje. Proponuje doprawiać na raty.

Składniki Instrukcje

Jajka ugotować na twardo, obrać. Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Awokado przekroic na pół, wyjąć pestkę, miąższ wybrać łyżeczką. Jajka, awokado, czosnek,  jogurt, sok z cytryny umieścić w dużym kubku. Zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać koperek i dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

Smacznego:)

Zdjęcie - Koperkowa pasta z awokado i jajek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów