Pasta z awokado

Pasta z awokado

Kolejną pastą do chleba, którą chcę zaproponować jest duet awokado i jajek. Smakowo jest to strzał w dziesiątkę. Warunkiem jest oczywiście odpowiednie dobranie przypraw gdyż mdłe awokado może całkowicie zepsuć pastę. Jednak czosnek i sok z cytryny robią swoje. Bardzo polecam.

Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego ew. majonezu
  • sól, pieprz, słodka papryka mielona
  • 1 łyżka soku z cytryny

Awokado obrać ze skórki, jajka ze skorupki. Wrzucić je do blendera razem z czosnkiem, sokiem z cytryny i przyprawami. Zmiksować. Dodać majonez i wymieszać, ew. przyprawić jeszcze do smaku. Wstawić do lodówki na 1 godź.

Smacznego:)

Kategorie przepisów