To jedno z najpopularniejszych hinduskich dań. I jedno z ulubionych mojego męża, więc cóż - musiałam się z nim zmierzyć. Przepisów jest bardzo dużo i bardzo się różnią. Ten przepis jest wypadkową kilku różnych.
Do zimnego ryżu dodajemy posiekany szczypiorek. Paprykę zielona myjemy i kroimy w kosteczkę . Oliwki odcedzamy z zalewy i kroimy w kostkę . Składniki mieszamy . dodajemy majonez wymieszany z musztardą Jeszcze raz mieszamy ...
Przepis zaczerpnęłam z książeczki „Z kuchennej półeczki. Kuchnia indyjska” i chociaż pozmieniałam nieco proporcje oraz użyłam świeżych pomidorów, a nie z puszki, to jednak indyjski charakter i smak dania pozostał :)
Kolejne danie z przepysznym, aromatycznym chorizo. Szybkie, proste, smaczne czyli kwintesencja GzW. A teraz Wojciech jedzie eksplorować kuchnię naszych południowych sąsiadów i wkrótce wróci z wielkim zapasem najlepszej bryndzy znanej ludzkości.
Czekoladowe, wilgotne ciasto z ciągnącym się środkiem wypełnionym piankami marshmallow oraz chrupiącą masą z ryżu preparowanego i masła orzechowego. Wiem, pełen wypas, ale jak słodzić to już na maksa! :)