Dyniowe scones
W ten weekend wzięliśmy udział we wspólnym pieczeniu Wypiekanie na śniadanie :)
Dyniowe scones
350 g mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
1 łyżka cukru
50 g masła, zimnego
250 g puree z dyni*
2 jajka
20 ml mleka
100 g rodzynków
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Zimne masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i wyrobić do połączenia. W drugiej misce mieszamy jajko, puree, mleko i rodzynki. Do masy dodać suche składniki i wymieszać.
Stolnicę obsypać mąką, wyłożyć ciasto i z wierzchu też posypać obficie mąką. Rozwałkować na mniej więcej 1,7cm i pokroić w kwadraty. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 230 st. przez 15 minut. Ostudzić na kratce.
W akcji wzięli również udział:
http://malekulinaria.pl/wypiekanie-na-sniadanie-dyniowe-scones/
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/09/dyniowe-scones.html
http://ala-piecze.blogspot.com/2015/09/dyniowe-scones.html
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/09/scones-z-dynia.html
http://www.pasjasmaku.com/dyniowe-scones/
http://buszujacawprzepisach.blogspot.co.uk/2015/09/z-cyklu-wypiekanie-na-sniadanie-dyniowe.html
http://dieteticlifestyle.com/wypiekanie-na-sniadanie-dyniowe-scones/
http://doowa.blogspot.com/2015/09/dyniowe-scones.html#more
http://smakialzacji.blogspot.com/2015/09/dyniowe-scones-w-cyklu-wypiekanie-na.html
http://ogrodybabilonu.blogspot.com/2015/09/dyniowe-scones.html
Dyniowe scones
350 g mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
1 łyżka cukru
50 g masła, zimnego
250 g puree z dyni*
2 jajka
20 ml mleka
100 g rodzynków
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Zimne masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i wyrobić do połączenia. W drugiej misce mieszamy jajko, puree, mleko i rodzynki. Do masy dodać suche składniki i wymieszać.
Stolnicę obsypać mąką, wyłożyć ciasto i z wierzchu też posypać obficie mąką. Rozwałkować na mniej więcej 1,7cm i pokroić w kwadraty. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 230 st. przez 15 minut. Ostudzić na kratce.
W akcji wzięli również udział:
http://malekulinaria.pl/wypiekanie-na-sniadanie-dyniowe-scones/
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/09/dyniowe-scones.html
http://ala-piecze.blogspot.com/2015/09/dyniowe-scones.html
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/09/scones-z-dynia.html
http://www.pasjasmaku.com/dyniowe-scones/
http://buszujacawprzepisach.blogspot.co.uk/2015/09/z-cyklu-wypiekanie-na-sniadanie-dyniowe.html
http://dieteticlifestyle.com/wypiekanie-na-sniadanie-dyniowe-scones/
http://doowa.blogspot.com/2015/09/dyniowe-scones.html#more
http://smakialzacji.blogspot.com/2015/09/dyniowe-scones-w-cyklu-wypiekanie-na.html
http://ogrodybabilonu.blogspot.com/2015/09/dyniowe-scones.html