Przepis zaczerpnęłam z blogu Lemontea, lecz nieco go zmodyfikowałam.Wyszedł rewelacyjnie - w sam raz na szybki obiad, wystarczy tylko podsmażyć mięso, co też dziś zrobiłam i z 10 słoików zostało 9.
Ananasa i jabłko pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubym sicie. Wymieszać majonez z jogurtem, dodać wyciśnięty czosnek. Wszystkie składniki połączyć z sosem. Na koniec doprawić octem balsamicznym.
Smaczna sałatka z ogórków, na którą przepis dostałam od mamy. Idealna, gdy zimą nie wiemy co podać do obiadu. Z tej proporcji wyszło mi 10 słoiczków. Na zdjęciu wygląda może nieciekawie, ale miałam dziś utrudnione pstrykanie fotek, więc sami rozumiecie:)
Sałatkę jemy widelcem, nakładając ją na talerzyk obok kromki chleba, ale gdyby dodać ciut więcej majonezu, składniki bardziej się skleją i wtedy można sałatkę położyć na kanapce.
Bardzo prosta, szybka i smaczna sałatka. Bardzo duża dawka białka, witamin i składników mineralnych. Zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Połączenie naprawdę wyborne :)
Kiszona kapusta to sztandarowy składnik wigilijnych surówek, ponieważ doskonale komponuje się z rybami. W poniższej wersji, z dodatkiem owoców i orzechów, smakuje wspaniale. Słodycz owoców świetnie równoważy kwaskowatość kapusty.