Lekki i delikatny jak chmurka! Na pierwszy rzut oka wygląda zupełnie jak tradycyjny sernik, robiony z twarogu. Nawet wgryzając się w jego pulchną i niezwykle delikatną masę, nikt nie rozpozna, że został przygotowany wyłącznie z jogurtów greckich.
Już wiem, że pewnie w przyszłym tygodniu zrobię kolejną porcję żeby była na Wielkanoc. Chorizo jest pyszne ostre, konkretne w smaku, dojrzewające z każdym dniem suszenia.
Sernik jest wilgotny, mazisty, kremowy - cudnie słodko-kwaśny od limonki - spód gorzki, czekoladowy, do tego świeże owoce - czego chcieć więcej w poniedziałek? ;)
Cudowna w konsystencji babka z wyczuwalnym smakiem wiórków kokosowych. Wilgotna, słodka, rozpływająca się w ustach i bardzo delikatna w smaku. (...) Jedna z babek, które z czystym sumieniem mogę polecić na Święta Wielkanocne.
Strudel,który proponuję ogranicza się do wymieszania twarożku z jajkiem, pokrojenia owoców i zawinięcia ich w ciasto. Po 15-stu minutach deser do kawy gotowy.Przepis doskonały i dla leniwych i dla zagonionych.
Błyskawiczny piernik z przepisu Liski. Od siebie dodałam kilka łyżek domowych powideł śliwkowych, trochę przyprawy do piernika. Ciasto wyszło jaśniejsze od oryginału, dałam biały cukier zamiast trzcinowego. Akurat zabrakło :) Dajcie oczywiście trzcinowy, jeśli tylko macie. Pychota!