Warto jej spróbować, bo jest naprawdę smaczna :)
Dla osób będących na Montignacu, pasta nadaje się na posiłek tłuszczowy. Nie wolno jej jednak łączyć z pieczywem.
Kolejne, tak lubiane przeze mnie ciasto drożdżowe, tym razem z rabarbarem. Przepis pochodzi z książki "Kuchnia polska" Ewy Aszkiewicz. Drożdżowiec rabarbarowy bierze udział w akcji "Rabarbarowe wypieki" :-)
Uwielbiamy je ciągle, z różnymi dodatkami, z różnymi owocami. Dziś zrobiłam z jabłkami i gruszkami oraz cynamonem. Bardzo pyszne! Lubimy polewać je słodkim syropem klonowym albo zjadać z dżemem, konfiturą, a Synek z nutellą. Z każdym z tych dodatków są pyszne, niezmiennie. Pancakes można serwować o każdej porze dnia, są również wspaniałym śniadaniem, biorą więc udział w akcji Majowe Śniadania u Mico.
Uwielbiam kotlety, schabowe w przeróżnych panierkach, z kurczaka, mielone, z buraków i ziemniaków, selera, z płatków owsianych, ryżowe, wszystkie, a z kaszy manny, mmm...