Filety łososia natrzeć solą i rozgniecionym pieprzem. Odstawić na około 30 minut. Patelnię teflonową rozgrzać, wysmarować tłuszczem, włożyć filety. Przesmażyć z dwóch stron.
Łososia umyj, pokrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą do ryb oraz koperkiem i odstaw na 2 godziny do lodówki.Warzywa i jabłka zetrzyj na tarce albo posiekaj w malakserze na talarki.
Nadszedł jeden z najpyszniejszych weekendów w roku - Czekoladowy Weekend! Zorganizowała go Bea prowadząca „Moją Kuchnię”. Z tej okazji przygotowałam ( w pierwszej chwili chciałam napisać „upiekłam”, lecz tego ciasta się nie piecze:))
Moją trzecią propozycją do akcji Różowy Tydzień jest tym razem coś niesłodkiego. Pyszny łosoś pod kołderką z warzyw i serka. To taka kombinacja różnych przepisów, a podsunęła mi ją pod nos znajoma. Na swoje potrzeby i gust trochę ją pozmieniałam, robiłam także z mniejszej porcji. Bardzo mi smakowała taka rybka, synkowi także. On oczywiście wyjadał rybkę spod warzyw ;)
bardzo smaczny, lekki kremowy z wyczuwalną obecnością batoników milkyway. Masa była lekka śmietanowa (nie lubię tych ciężkich na bazie masła) biszkopt natomiast delikatny i puszysty.