Łosoś w sosie koperkowym

Łosoś w sosie koperkowym

4 filety łososia

1/2 szklanki śmietany 18%

sól

pieprz w ziarnach

2 ząbki czosnku

3 łyżki posiekanego koperku

tłuszcz do wysmarowania patelni

 

 

 

Filety łososia natrzeć solą i rozgniecionym pieprzem. Odstawić na około 30 minut. Patelnię teflonową rozgrzać, wysmarować tłuszczem, włożyć filety. Przesmażyć z dwóch stron.

Do śmietany dodać przeciśnięty czosnek, posiekany koperek, odrobinę soli i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać.

Filety z łososia polać sosem, udekorować gałązką koperku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Łosoś w sosie koperkowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Łosoś w sosie koperkowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów