Przebój imprez grillowych i nie tylko :) Przepis na tę smaczną warstwową sałatkę znalazłam kiedyś na gazetowym forum Kuchnia - niestety nie pamiętam , czyjego jest autorstwa. Robiłam ją już kilkakrotnie i za każdym razem bardzo szybko znika :)
Ostatnio mam ochotę na sałatki z mięsem, są jakoś bardziej treściwe, a zresztą zielenina nie jest o tej porze roku najlepsza. Zanim pojawią się "prawdziwe" rzodkiewki i pomidory, trzeba niestety zadowolić się innymi składnikami. Przepis na tę prostą sałatkę podsunęła mi koleżanka z pracy. Można jeść ją także jako dodatek do chleba, w formie kanapki.
Wiosna w końcu przyszła więc nie mam ochoty na ciężkie jedzenie. Wystarczy mi sałatka, taka jak na przykład ta dzisiejsza. Jest tu co prawda więcej niż 5 składników ale wcale nam to nie przeszkadzało:)
Dawno temu kiedy zaczęłam gotować, a było to pod koniec szkoły podstawowej, ciągle robiłam jedno danie pod nazwą Fantazja ryżowa. Było to coś na kształt risotto z dużą ilością papryki i jakąś szynką albo mortadelą - kiełbasą, której smak pamiętam do dnia dzisiejszego ale dzisiaj nie smakuje ona już tak jak kiedyś.
Dzisiaj moja ostatnia wspólna propozycja z Grumkami. Przepis na prostą i smaczną sałatkę. Gotowany, mięciutki kurczak i chrupiące migdały to atuty tej sałatki. Do tego aromatyczny seler naciowy i biały winogron. Wszystko razem połączone i doprawione curry, które nadaje tej sałatce wyjątkowego smaku.