W woku rozgrzać 2 łyżki oleju. Podsmażać tofu z każdej strony przez 3 - 4 minuty, doprawić solą i pieprzem, po czym zdjąć z woka. Dodać pozostałe 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę i czosnek. Podsmażać przez 30 sekund, po czym zdjąć z woka. Następnie wlać jajka i przyprawić do smaku...
Chcę wam zaproponować moją wersję zupy z selera, którą wzbogaciłam o kilka wspaniałych smaków. Wyrazisty por i cebula, odrobina sera pleśniowego oraz gruszka przesmażona na maśle i kilka gałązek tymianku uczyniły moją zupę selerową cudowną poezją smaku.
Tym razem moje ciastka owsiane pozbawione są cukru, białej mąki, masła i wzbogacone o otręby owsiane i pszenne. Mniej kalorii wiecej zdrowszych składników To moja kolejna propozycja / ......ostatnio piekłam ciastka owsiane z żurawiną tutaj/ na ciastka z dodatkiem płatków owsianych , a tych propozycji będzie stopniowo przybywać , ponieważ ciastka owsiane weszły do mojego menu na stałe
Danie dla wszystkich lubiących warzywa. Mięsożercy mogą dodać do nich swoje ulubione mięsko;-) Samo smażenie jest szybkie, ja wykorzystałam do tego wok.