Robiłam go kiedyś, a teraz musiałam sobie przypomnieć - w domu zabrakło majonezu :)Przepis jest prosty, ja robiłam z połowy porcji - bałam się, że mi się w słoiku nie zmieści...
Zupełnie nie wiem, dlaczego do tej pory nie zainteresowałam się majonezem strączkowym, zwanym wegańskim. Na szczęście ugotowało się za dużo fasoli do sałatki, więc już nie miałam wyjścia ani wymówki i zrobiłam.
Kolorowa kombinacja polsko-włoska. Klasyczne danie rodem ze słonecznej Italii przenoszę na polskie stoły, gdzie wzbogacam smak sosu pomidorowego ostrym chrzanem i słodko-kwaśną żurawina. Warto spróbować tej odmiany, mile Was zaskoczy, nie tylko smakiem, ale również kolorami.
Jak zauważyła moja znajoma, na blogu brakuje przepisu na tradycyjne naleśniki, zrobiłam więc naleśniki z przepisu Magdy Gessler. Każdy lubi naleśniki, czy to zwinięte w rulonik, czy złożone w rożek, smakują z każdym nadzieniem.
Kotlet schabowy upieczony wg Magdy Gessler to kotlet usmażony z wieprzowiny namoczonej uporzednio w mleku z cebulą. Ten spsób przygotowania schabowego podpatrzyłam w ostatnim odcinku "Kuchennych rewolucji".