Fasolka szparagowa należy do moich ulubionych warzyw. Zarówno zielona, jak i żółta. Z dzieciństwa pamiętam smak gotowanej w wodzie, okraszonej tartą bułką na maśle, popijanej zsiadłym mlekiem... pycha.
To takie szybkie, domowe danko dla tych, co kochają makaron pod każdą postacią. Po tych wszystkich wojażach jestem spragniona jakiegoś normalnego jedzenia.
Makaron z czerwoną, karmelizowaną cebulą to propozycja na szybkie i bardzo smaczne danie, a połączenie tych dwóch prostych skadników daje bardzo zaskakujący efekt końcowy.
To co jedziecie ze mną do słonecznej Sycylii? Bo stamtąd właśnie pochodzi casarecce. Skręcony makaron podczas gotowania nie skleja się, jest ciągle sprężysty i co najważniejsze nie odkształca się.
Danie konkretne, tłuściutkie i niezwykle smakowite. Bardzo proste w przygotowaniu i odpowiednie dla alergików uczulonych tylko na jajka. Nie robię go zbyt często, bo muszę dbać o linię, a jak już jest zrobione, to się je i je, bo pyszne.
Prosty, lecz pyszny makaron. Wyrazistości dodaje tutaj ser feta, który doskonale z bobem się komponuje, a pomidorki koktajlowe działają orzeźwiająco, dzięki czemu potrawa nie jest zapychająca ;) Taki makaron jest doskonały na szybki, letni obiad. Korzystajcie, póki jeszcze można kupić świeży bób :)