Spaghetti z bakłażanem, suszonymi pomidorami i mozzarellą

Spaghetti z bakłażanem, suszonymi pomidorami  i mozzarellą
przepis:

1 mały bakłażan

1 ząbek czosnku

3 płaty pomidora suszonego

10 dag mozzarelli

sól, pieprz

1/2 łyżeczki płatków chili

listki bazylii

olej

20 dag spaghetti

Pomidory sparzyć gorącą wodą, a następnie pokroić w drobne paseczki.

Czosnek pokroić na cienkie plasterki.

Bakłażan umyć pokroić na jedno centymetrowe plastry.

Makaron ugotować w osolonej wodzie.

Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim na złoty kolor plastry bakłażana.

Zdjąć je z patelni, pokroić w paski.

Na patelnię wrzucić pomidory, czosnek i bakłażan. Smażyć razem ok 2 min.

Dodać sól, pieprz, płatki chili i odcedzony makaron. Krótko razem podsmażyć, na koniec dodając pokrojoną mozzarellę.

Posypać listkami bazylii.



Zdjęcie - Spaghetti z bakłażanem, suszonymi pomidorami  i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów