Penne z zieloną fasolką i pomidorami
przepis:
1 cebula
1 ząbek czosnku
25 dag pomidorów koktajlowych
25 dag zielonej fasolki szparagowej
sól, pieprz
2 łyżki pesto bazyliowego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka utartego sera Grana Padano
20 dag penne
Cebulę posiekać w kostkę, czosnek wycisnąć przez praskę.
Pomidorki pokroić.
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kawałki.
Makaron ugotować al dente.
Na patelni rozgrzać oliwę , zeszklić na niej cebulę i czosnek.
Dodać penne, wymieszać z pesto i posiekaną pietruszką, dodać kawałki fasolki i pomidorki.
Doprawić solą , pieprzem.
Gotowy makaron posypać tartym serem Grana Padano