Makaron razowy z cukinią i mozzarellą

Makaron razowy z cukinią i mozzarellą
Szybkie danie obiadowe zdrowe i pożywne.
Makaron razowy z cukinią i mozzarellą

składniki

1 kulka mozzarelli Galbani
2 szkl Makaronu razowego
1 szt cebuli,
1 szt cukinii młoda małą
natka pietruszki,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz kolorowy ziarnisty
2 ząbki czosnku
masło 1 łyżeczka
Makaron razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu .Po ugotowaniu odcedzamy . Cebulę siekamy . Cukinie dobrze myjemy nie obieramy z skórki kroimy w półplasterki. Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojoną cukinię . Smażymy .Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy ugotowany makaron .Mieszamy . Dodajemy wyciśnięty czosnek pokrojoną natkę . Jeszcze raz doprawiamy do smaku i dodajemy pokrojoną w kosteczkę mozzarellę.


Kategorie przepisów