Domowe lody są znakomite a waniliowe wprost rozpływają się w ustach, w ten piękny słoneczny dzień jak znalazł, a przygotowanie ich to czysta przyjemność :-) polecam wszystkim lodożercom i nie tylko
Uwielbiamy lody domowe. Przyjemnie się planuje ich przygotowywanie. Wymyślamy, jakie mają mieć składniki, na co mamy w tej chwili największą chęć. Robi się je poza tym bardzo prosto i szybko, a smakują cudownie. Kupne lody każdej maści ;-) nie umywają się, bo domowe smakują prawdziwymi owocami, nie mają sztucznego aromatu i nie są przesłodzone, a za to są o niebo wyrazistsze.
Robiłam już mleko migdałowe, masło migdałowe robię regularnie dla mojej babci, która bardzo je lubi, ale marcepan zrobiłam po raz pierwszy. Ale na pewno nie ostatni, bo wyszedł po prostu pyszny! I robi się go naprawdę szybko. Dla tych co uwielbiają migdały. I dla wszystkich pozostałych też.