Pyszne, słodkie delicje znalezione u wedelki... Były pyszne, dałam tylko mniej malibu, bo bałam się, że wyjdzie za rzadkie. Następnym razem muszę zrobić trufelki piernikowe, o których wspominała.
Smaczny domowy kisiel, w 100% naturalny. O wiele zdrowszy od sklepowego, pełnego sztucznych barwników i innych dodatków smakowych. Można go zrobić z dowolnych owoców, mogą być świeże lub mrożone. W zależności od ilości dodanej mąki ziemniaczanej może być mniej lub bardziej płynny - co kto lubi.
Świetną alternatywą jest przygotowanie kremu orzechowo-czekoladowego w domu. Nie jest to wcale trudne :) Domowa nutella składa się z orzechów laskowych, czekolady i mleka. Nie musimy dodawać do niej cukru i tłuszczu (w zupełności wystarczy to, co jest w czekoladzie). Oczywiście taka domowa nutella nie smakuje identycznie jak ta oryginalna, ale smak jest zbliżony, a co najważniejsze – naprawdę pyszny!
Kontrast między delikatnym kremem i namoczonymi, tym co najlepsze, biszkoptami sprawia, że tiramisu to jeden z najlepszych deserów świata- przynajmniej dla mnie ;)
Przepis, który znajdziecie poniżej spotkaliśmy kiedyś na stronach Sarah Carey. Pewnie większości nie trzeba jej przedstawiać, ale jeśli ktoś nie zna, to najkrócej można jej przepisy scharakteryzować, mówiąc że gotuje pysznie i banalnie prosto. Minimalna ilość składników, maksymalna prostota wykonania, rewelacyjny efekt końcowy. No i czego chcieć więcej?