Powiem jedno - uważam, że była znakomita, całkowicie inna niż ta z mojego wcześniejszego przepisu (jak dla mnie bardziej mięsna, niż golonkowa). Jednak najbardziej zaskoczył mnie smak kapusty, na której golonka się piekła - była po prostu cudna, naprawdę ten smak jest nie do podrobienia. Na tym co zostało przygotowałam spory gar kapuśniaku.
To kolejne danie, które wszyscy bardzo lubimy. Użyłam mielonego mięsa z piersi indyka, dzięki czemu klopsiki są naprawdę delikatne. Można również użyć mielonego z udźca indyka, lub wieprzowej łopatki czy szynki. Ale jeżeli zależy Wam na delikatnym smaku, mielone z piersi indyka będzie najlepsze.
... zrób Cordon Bleu!Brzmi egzotycznie? Wykwintnie? Nic podobnego :) Jeżeli macie już dość standardowego schabowego na niedzielny obiad, to ta propozycja na pewno przypadnie wam do gustu.(...) Wystarczy wam pierś z kurczaka, kawałek żółtego sera oraz szynka (ja do mojej wersji dodałam jeszcze pomidora). Wszystko tworzy pyszną całość. Na pewno zaskoczycie domowników :)