Przepyszne, bardzo szybkie i proste pierniczki. Są delikatne, nie mają za dużo przypraw korzennych. Zrobiłam je z mąki żytniej razowej, której w ogóle nie czuć.
Nieskomplikowany przepis + minimum składników = pyszne ciastka :) Robi się je naprawdę szybko (pomijając czas chłodzenia). Strukturą przypominają ciasto francuskie. Szybko znikają z talerza ;) Polecam !
Ostatnio przeglądałam babciny zeszyt i wybór padł na kruche ciasteczka. Są proste, szybkie i zawsze się udają. Polecam Wszystkim pragnącym znów poczuć smak dzieciństwa :)
Nie będę oszukiwać. Dla mnie przedświąteczny czas ma zapach masła i smak cukru. Nie wiem, co to opamiętanie. W grudniu moje szuflady pełne są czekolady, a każda puszka po brzegi wypchana jest ciasteczkami. Na przykład takimi. Idealnie kruchymi i maślanymi.
Palmiery robi się bardzo szybko, możecie także użyć resztek masy makowej, z której przygotowujecie świąteczne przysmaki, wystarczą dosłownie 3-4 łyżek.
Do tegorocznej kolekcji ciasteczek świątecznych dodałam również kruche, budyniowe rogaliki obtoczone cukrem z dodatkiem wanilii. Są dosyć szybkie do wykonania, a ich waniliowy aromat jest już wyczuwalny na etapie ugniatania ciasta.