Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę i sodę przesiać do dużej misy. W innej misce wymieszać trzepaczką olej, cukier, jajko oraz soki i skórkę z cytryny...
Cytrynowe, orzeźwiające , słodkie , a jednocześnie o delikatnym kwaskowatym posmaku – po takie przysmaki z przyjemnością sięgamy, kiedy za oknem robi się coraz bardziej gorąco.
Upałów co prawda jeszcze nie mamy, ale taka tarta jest świetnym pomysłem na każdą pogodę!
Zrobiona z mąki kukurydzianej , niesamowicie pachnąca cytrynami, a jednocześnie absolutnie nie kwaśna!
Wręcz przeciwnie – każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę!
Łatwe i szybkie w przygotowaniu kokosowe pyszności. Jak to u mnie - pieczone w formie na mini muffiny. Wystarczą trzy składniki, parę minut w piekarniku i można się objadać. Kokosanki nie zawierają dodatku mąki. Super sposób na zużycie niepotrzebnego białka jajka. Polecam :)
Pyszne, i lekkie ciasto, w sam raz na letnie gorące popołudnia. Delikatną, kremową piankę przełamują orzeźwiające truskawki, a całości dopełnia lekko kakaowy, biszkoptowy spód. Gorąco polecam, póki jeszcze mamy sezon na truskawki! :)
To już kolejna odsłona mojego (i co wiem z komentarzy przez Was też uwielbianego) ekspresowego ciasta. Robiłam je w dziesiątkach kombinacji (np. z mirabelkami), tym razem- z czarnymi jagodami i wiórkami („chipsami”) kokosowymi.