Gdy tłuszcz całkowicie się rozpuści, całość wlać do wcześniej wymieszanych "suchych składników", dodać jajko, a następnie wyrabiać przez 8 minut mikserem aż ciasto będzie gładkie i sprężyste. Wyłożyć ciasto na podsypaną mąką stolnicę i podzielić na 8 równych części, z których uformować kulki, a następnie lekko je spłaszczyć...
.Barmbrack cake to tradycyjne irlandzkie ciasto pieczone w okresie Halloween, ale nic nie stoi na przeszkodzie ,aby upiec je teraz...pyszne ciasto..polecam..
Nieco odmieniony Chleb Młynarza. Część mąki pszennej chlebowej zastąpiłam mąką pełnoziarnistą, dodałam też dużo kminku.(...) Chleb Młynarza to mój pierwszy chleb, który wyrastał w koszyku, może dlatego mam do niego duży sentyment. Obie wersje i ta podstawowa jak i ta z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i dużej ilości kminku są warte upieczenia, więc bardzo polecam !
Chleb toskański upiekłam z przyjemnością, a jeszcze z większą go spałaszowaliśmy. (...) Ponieważ nie używam mąki pszennej, chleb upiekłam z mąki orkiszowej.