Babka cytrynowa Babka cytrynowa na bazie kisieli to jedna z pierwszych babek, które w ogóle upiekłam. Było to jeszcze w szkole, dokładnie nie pamiętam ale chyba jeszcze w podstawówce. Ostatnio przypomniało mi się o niej i jakoś tak zatęskniłam za tym smakiem. Babka jest na prawdę pyszna i zawsze się udaje :)
Miękka, aromatyczna - dzięki skórce pomarańczy i mocno wilgotna, dzięki dodatkowi bananów i orzechów, których część zmieliłam, a część posiekałam. Długo zachowuje świeżość. Z pewnością zagości w tym roku na naszym świątecznym stole.
Znakomita pomarańczowa babka, wilgotna, aromatyczna i mięciutka. Można ją upiec w ostatniej chwili przed świętami, więc jeśli nie macie jeszcze pomysłu na babkę świąteczną to proponuję właśnie taką pomarańczową. Jest pyszna, polecam! :)
Może korzenne przyprawy nie kojarzą się wam z Wielkanocą, a raczej z Bożym Narodzeniem, według mnie nie ma żadnych przeciwskazań, żeby właśnie w tę stronę pójść robiąc naszą wielkanocną chałkę. Czy nie jest tak, że po prostu ma być pyszna?:)