Ciasto owsiano-kokosowe bez cukru
Dzisiejsze szybkie ciasto z kilku składników polecam zwłaszcza na śniadanie. Jest zdrowe, pożywne, a przy tym wyjątkowo smaczne, wyraźnie kokosowe. Mimo że nie dodaje się do niego tłuszczu ma świetną konsystencję, którą trochę przypomina blondie.
Ciasto owsiano-kokosowe bez cukru
- 100g mąki owsianej
- 60g mąki kokosowej
- 25g wiórków kokosowych
- 3 łyżki erytrolu
- 1 jajko
- 200ml mleka
1) Wymieszać mąkę owsianą, mąkę kokosową, wiórki kokosowe i erytrol.
2) Dodać jajko i mleko i dokładnie wymieszać.
3) Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o średnicy 18 cm i wyrównać.
4) Piec w temperaturze 180 st. C przez 15-20 minut, aż będzie złote.
Czas przygotowania: 1/2 godziny
Liczba porcji: 8
Kaloryczność jednej porcji: 115 kcal B4,5 T5,5 W10