Jeśli znudziły się Wam już ziemniaki w tradycyjnej postaci, polecam przygotować z nich pieczone róże. Z pewnością jest przy nich trochę więcej pracy, ale smak i wygląd zdecydowanie to zrekompensują.
Pyszne, chrupiące ćwiartki ziemniaków do przygotowania w krótkim czasie. Żeby były naprawdę chrupiące, trzeba je obtoczyć w odrobinie mąki i usmażyć na rumiano w głębokim tłuszczu we frytkownicy lub na patelni. Tworzy się wtedy na nich chrupiąca skorupka, trochę grubsza niż na ziemniakach smażonych bez obtoczenia w mące. I to jest w nich fajne :)
Chyba każdy lubi pieczone ziemniaki. W niezwykle prosty sposób można wyczarować aromatyczne i pyszne danie. Dzisiaj proponuję Wam ziemniaczki z dodatkiem sera. (...) Dodatek sałatki z awokado sprawia, że potrawa jest niezwykle wytworna i z pewnością będzie rewelacyjnym uzupełnieniem wielkanocnego stołu.
Faszerowane ziemniaki idealnie sprawdzą się jako lekki obiad, jako dodatek do obiadu lub przekąska podczas majowego grillowania. Farsz można przygotować na milion sposobów, ja dziś prezentuje jeden z prostszych.
Bardzo smaczne i mało pracochłonne frytki domowej roboty. Pieczone w piekarniku, a więc zdrowsze niż te smażone na głębokim tłuszczu. Oczywiście z tego też powodu smakują inaczej, niemniej jednak bardzo nam smakowały jako dodatek do obiadu :)