Odkąd kupiłam sobie wyciskarkę do soków stałam się ich wielką entuzjastką. Są przepyszne i zdrowe. Dostarczają organizmowi w prosty sposób niezbędne minerały i witaminy. Soki najlepiej wytwarzać tuż przed spożyciem, gdyż niestety szybko się psują, tracąc swoje dobroczynne właściwości.
Niewielu z nas ma (...) świadomość tego, że prócz przyjemności jakie serwujemy dla podniebienia spożywając pomidory i ich przetwory, serwujemy sobie również zastrzyk witamin wartości odżywczych i leczniczych.
Wiekszy ogórek umyłam i obrałam ze skórki. Pokroiłam na kawalki i przecisnęłam przez wyciskarkę. Wypiłam... ale powiem szczerze nie zachwycił mnie jego smak... Będę go na przyszłość mieszać z innymi warzywami.
Pustawo ostatnio było na blogu, brakowało mi trochę energii. Wracam z pysznym sokiem, do którego zrobienia trzeba mieć sokowirówkę. (...) Ten na bazie buraków jest najlepszym buraczanym sokiem jaki piłam, ponieważ burak w nim nie dominuje.