Sok z malin

Sok z  malin

 

 

 

Zdjęcie - Sok z  malin  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 składniki:

2 kg malin

1 kg cukru

 

Maliny przebrać i dokładnie oczyścić . Do wysokiego słoja wsypać garść cukru a następnie malin. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Słoik przykryć lnianą ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na 3 dni. Gdy maliny puszczą sok, przecedzić przez sito wyłożone gazą. Przełożyć do gara i zagotować. Gorący sok przelać do malutkich słoiczków. Szczelnie zakręcić i pasteryzować przez około 15 minut.

Owoce można wykorzystać do nalewki.

 

 

 

Zdjęcie - Sok z  malin  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Sok z  malin  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Sok z  malin  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Sok z  malin  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Sok z  malin  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów