Kolejna odsłona letniej przekąski. Sałatka z winogronami i serem blue. Nadaje się na mała imprezkę na świeżym powietrzu, albo do zjedzenia w skrytości z nikim się nie dzieląc....
Jest bardzo prosta i zrobienie jej zajmuje dosłownie 15 minut, trzeba jedynie postarać się o oscypek dobrej jakości, ponieważ w dużym stopniu wpływa on na smak tej sałatki.
Sałatka z owocem mango, granatem i serem ricotta, która jest po prostu obłędna. Ostra rukola, chrupiące kiełki, słodkie mango i rozpływająca się w ustach ricotta. Do tego kwaskowe pestki granatu i słodkawy dressing... Koniecznie spróbujcie!
Omlet wywodzi się z kuchni francuskiej, ale dziś istnieje wiele odmian omletów i wariacji na ich temat. Oryginalny, francuski składa się tylko z jajek, wody i masła do smażenia, dodatek mąki jednak sprawia, że ciasto jest nieco ściślejsze i stwarza o wiele większe pole do popisu przy wyborze dodatków. Dziś proponuję wersję na bogato.