Rukola, pomidory, bryndza- prosta letnia sałatka
Weekend spędziliśmy na działce. Takie dwa dni na łonie natury naprawdę mogą naładować akumulatory na cały nadchodzący tydzień!
Naturalnie wolałam czytać na leżaku, niż spędzać długie kwadranse w kuchni, podałam więc prostą, a przy tym naprawdę pyszną sałatkę jako dodatek do porcji mięsa.
Takie sałatki lubię najbardziej- orzeźwiające i pełne smaku!
#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; }
Rukola, pomidory, bryndza- prosta letnia sałatka Składniki
- rukola - 2 garści listków
- pomidory - 3 sztuki
- bryndza - 3 łyżki
- sos vinegrette - 3 łyżki
- bazylia - kilka listków
- oregano - kilka listków
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
Rukolę umyj, osusz, rozłóż na talerzu. Na wierzchu ułóż pokrojone w ósemki pomidory (możesz je lekko osolić).
Całość posyp rozkruszoną bryndzą, polej sosem, dopraw świeżo mielonym pieprzem i ozdób listkami ziół np. bazylii. Podawaj od razu.