Sałatka z młodego szpinaku z oscypkiem
Dawno mnie tu nie było... mam nadzieję, że jeszcze ktoś tu zagląda :)
Dziś zapraszam na sałatkę, którą ostatnio mogę jeść bez końca. Przepis dostałam od znajomej. Jest bardzo prosta i zrobienie jej zajmuje dosłownie 15 minut, trzeba jedynie postarać się o oscypek dobrej jakości, ponieważ w dużym stopniu wpływa on na smak tej sałatki.
Składniki:
młody szpinak (ok. 500 g)
250 g oscypka
słoik suszonych pomidorów w zalewie
garść pestek słonecznika i dyni
oliwa z oliwek
Pestki słonecznika i dyni upraż krótko w piekarniku lub na suchej, rozgrzanej patelni. Odłóż do przestygnięcia. Szpinak umyj, oderwij szypułki. Oscypek i pomidory pokrój w paski. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki, polej lekko oliwą z oliwek, i podawaj.