Są delikatniejsze niż typowe rogale drożdżowe i dłużej zachowują świeżość. Oczywiście o ile w ogóle doczekują dnia następnego , bo są takie dobre , że znikają z talerza w mgnieniu oka :-)
I kolejny owocowy wypiek. Tym razem wiedziałam , że ciasto będzie wilgotne , czyli takie jak lubię najbardziej , bo z dodatkiem jogurtu , a to jeden z moich ulubionych składników. Piekłam już chałkę z jogurtem , bułeczki , kilka rodzajów ciast - wszystko pyszne. Nie miałam więc wątpliwości , że i tym razem ciasto takie właśnie będzie :-)
Jabłka i cynamon to jeden z lepszych duetów jesiennych. A ułożony na puszystym cieście drożdżowym smakuje po prostu wspaniale. Z cynamonową posypką łączy się rewelacyjnie. Ja zrobiłam kruszonkę "na ciepło" bo tak się z nia polubiłam, że innej już nie zagniatam.
Kiedy tylko zobaczyłam ten przepis, od razu wiedziałam, że go zrobię :) Malutkie piernikowe kuleczki na jeden kęs, w sam raz do popołudniowej kawy... Tak, koniecznie! I to od razu z podwójnej porcji! Ciasteczka robiło się bezproblemowo i przyjemnie, a ich aromat wypełnił cały dom.