Podana na spotkaniu surówka powaliła mnie na kolana i w niedzielny obiad została podana na naszym stole. Na obiedzie mieliśmy gości i wszyscy przyjęli ją z zachwytem.
Zupełnie przypadkowo dobrane zielone warzywa stworzyły półmisek pysznej, zdrowej sałatki. Posiłki powinno się kombinować w ten sposób , aby w każdym z nich znalazło się przynajmniej jedno z zielonych warzyw. Jadając raz dziennie sałatkę lub surówkę z zielonych warzyw, można sprawić naszemu organizmowi prawdziwy prezent.
Dziś kolejna propozycja, doskonała na kolację lub przekąskę. Sałatka z roszponki, awokado i wędzonego łososia jest nie tylko bardzo smaczna ale również szybka w przygotowaniu. No i oczywiście bardzo zdrowa.
Podgrzać zakwas na barszcz, dodać śmietanę i wymieszać, a następnie dodać zimne masło, doprawić solą i odstawić do przestygnięcia. Umyć sałaty i na nich układać pokrojone jajka i buraki, posypać pokruszoną fetą, polać sosem i posypać świeżo zmielonym czerwonym pieprzem..