Dorsza filety solimy, kropimy cytryną i posypujemy przyprawą do ryb. Pieczemy w piekarniku lub smażymy na patelni grillowej. Na patelni na maśle podsmażamy pokrojonego pora i pieczarki. Podlewamy winem...
Kolejny pyszny, bezproblemowy obiad, a przy tym całkiem oryginalny. Niecodziennie przecież zdarza się jeść czerwoną kapustę, która niezasłużenie nie jest zbyt popularna. Jej smak dobrze współgra z wyraziście doprawionym łososiem i pieczonymi ziemniaczkami.
Wydaje mi się, że przepis jest stary jak świat, to znaczy ja pamiętam go jeszcze z czasów szkolnych. Moja Mama przygotowywała tę sałatkę na prawie każde Święta. Dziś ja serwuję ją swoim gościom nawet bez okazji. Jest prosta, ale bardzo smaczna i dlatego gorąco ją polecam.
To kolejna potrawa, która co roku gości na moim świątecznym stole. Tak przygotowany śledź jest orzeźwiający dzięki dodatkowi kwaskowatego jabłka i aromatyczny za sprawą skórki cytrynowej.