Tym razem czas na ogórki słodko-kwaśne według przepisu mojej mamy. Nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich zabraknąć szczególnie w okresie zimowym, polecam!
Jestem nią zachwycona. Reszta domowników zresztą też. Jest znakomitym dodatkiem do naleśników, lodów, deserów i chrupkiego pieczywa. Bardzo prosta w przygotowaniu. Powinna się znaleźć w każdej spiżarni.
Cudowny w smaku, aromacie, no i kolorze. Zdjęcia nie przekłamują, autentycznie jest intensywnie pomarańczowy. Totalnie uzależniający!!! Słoiczek ze zdjęcia wyjadłam w zasadzie łyżeczką :)
Sos dyniowo-cebulowy na zimę będzie doskonały do pizzy czy też jako dodatek do mięsa, a nawet serów - jest naprawdę pyszny. Ja doprawiłam go jeszcze białym pieprzem aby nabrał ostrzejszego smaku - w tej wersji bardziej mi smakuje i nie jest zbyt mdły.
Na placu, na którym bardzo lubię latem i jesienią kupować warzywa, znalazłam jeszcze ładne, małe i niedrogie ogórki. Przyniosłam ich do domu zbyt dużo i nocą, gdy już we wszystkich oknach pogasły światła, a deszcz miarowo uderzał o parapety, robiłam ostatnie w tym roku ogórki.