Ogórki z kamionki to genialne rozwiązanie, bo jedni lubią małosolne a drudzy kiszone. Tak właśnie jest w mojej rodzinie. Panowie uwielbiają małosolne a panie kiszone. Jeden gar a zadowoli wszystkich.
Bardzo dobry smalec najlepiej smakuje z ogórkami małosolnymi w okresie letnim. Świetny do domowej biesiady kto go zasmakuje pierwszy raz nie będzie mógł przestać ... Polecam dla smakoszy
Ogórki umyć, korzeń chrzanu oczyścić i podzielić na mniejsze kawałki. Do gara włożyć ogórki, sporą część kopru, chrzan, ząbki czosnku i kilka listków czarnej porzeczki.
Zapach ogórków zawsze będzie kojarzyć się z wakacjami. Smak ogórków małosolnych nigdy nam się nie znudzi - co roku czekamy na nie z wytęsknieniem, co roku czekają na nie nasi rodzice oraz dziadkowie, choć jedzą je już od ponad siedemdziesięciu lat. To jest jeden z "tych" smaków.