Ogórki małosolne

Ogórki  małosolne

Zdjęcie - Ogórki  małosolne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

ogórki gruntowe

koper włoski

chrzan

czosnek

sól

liście czarnej porzeczki

woda

 

Ogórki umyć, korzeń chrzanu oczyścić i podzielić na mniejsze kawałki. Do gara włożyć ogórki, sporą część kopru, chrzan, ząbki czosnku i kilka listków czarnej porzeczki. Zalać przegotowaną wodą (na 1 litr wody daję 1 płaską łyżkę stołową soli) i przykryć talerzykiem. Odstawić na 2, 3 dni do ukiszenia.

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Ogórki  małosolne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               Zdjęcie - Ogórki  małosolne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Ogórki  małosolne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów