Chrupiące naleśnikowe ciasto wypełnione po brzegi mięsem mielonym i dużą ilością ciągnącego się sera – w tym przypadku mozzarelli i goudy.
Danie łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne!
Puszysty i delikatny, lecz wyrazisty w smaku omlet to naprawdę przepyszne śniadanie. Tak mi smakowało, że chyba niebawem muszę je ponownie zrobić, bo ciągle za mną „chodzi”.
Dostałam od sąsiada cukinię, jeszcze ciepłą od słońca starłam na tarce, dodałam zaczyn drożdżowy, garść ziół, szczyptę przypraw do smaku i po chwili na talerzach zagościły małe placuszki.
Te bułeczki przygotowuje się wieczorem, a rano piecze. Najlepsze są lekko ciepłe i posmarowane masłem. Pyszny jest ten ciepły dżem w środku bułeczek! Takie przepisy z wyrastaniem ciasta w chłodzie to genialny sposób na świeże pieczywo na śniadanie