Juz nie raz pieklam focaccia, to normalna KLIK, to znowu mini KLIK. Tym razem upieklam je w formie do muffinow. I pobily wszystkie inne focaccie ktore do tej pory robilam.Re we la cja !W srodku mieciutkie, na zewnatrz chrupiace.
Fantastyczny przepis! Muffinki są po prostu kapitalne :) Karmelizowany rabarbar ś wietnie współgra z wilgotnym, nieco zbitym cynamonowo-pomarańczowym ciastem. Normalnie ciężko się od nich oderwać ;
Kokos z czerwoną porzeczką to para idealna. Serniczki w takim klimacie wprost nie mogą okazać się klapą. Podkręcone Malibu i upieczone w malutkich muffinkowych foremkach - w sam raz na piknik zdają egzamin na 5-tkę!
Nam bardzo te babeczki smakowały a pomocy w ich przygotowaniu udzielała mi trzylatka. Są przepyszne, chrupiące, mocno czekoladowe i dziecinnie proste w przygotowaniu. Polecam :)
Sernik i babeczka zamknięte w jednym ciastku z wyglądu zbliżonym do mince pies. Przyjemna słodycz waniliowego ciasta kruchego i sernika przełamana kwaskowatym dżemem z czerwonej porzeczki.
Ostatnio tak mnie naszło, że narobiłam ich całą wielką blachę wymyślając przy tym coraz to inne smaki.
Były o smaku twixa … były pączkowe … były czekoladowe z karmelem … bananowe i te – czekoladowe z kokosem , białą czekoladą i prażonymi płatkami migdałów.
Podstawę stanowią delikatne waniliowe babeczki, wypełnione w środku kremem śmietanowym, a otacza je puszysty krem z serka mascarpone i śmietany kremówki oraz waniliowe pianki mini-marshmallows. Podsumowując śliczne i smaczne :)