Mięso mielone podsmażyć na oleju z cebulką i marchewką, doprawić koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Ja dodaję też trochę bulionu w kostce i przyprawę włoską.
Blachę posmaruj oliwą, ułóż warzywa, polej oliwą, posyp ziołami, posól i popieprz.Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Po około 40 minutach pieczenia wymieszaj warzywa i dodaj ser pokrojony w kostkę. Piecz jeszcze około 40 minut, aż ziemniaki staną się miękkie, a ser ładnie się zarumieni.
Dziś deszczowo, parasolkowo. Wpierw przy dźwiękach tradycyjnego jazzu jechaliśmy w korkach na ulicę Kozią. Klaksony zagłuszaliśmy dźwiękami trąbki, a potem świetna zabawa w Muzeum Karykatury z mistrzami wesołego rysunku.:-))) Mnóstwo śmiechu, karykatur, zabaw, balonów i uspokojone na chwilę niebo.
Przepis na tą sałatkę znalazłam u kuchareczki58 w zeszłym roku i od tamtej pory robiłam ją już kilkakrotnie. Swego czasu było ona na blogowym poletku robiona przez wiele osób i wszystkie wyrażały się o niej pochlebnie. Dla mnie połączenie brokuła, fety i czosnku w tej sałatce jest rewelacyjne. Polecam tą sałatkę z czystym sercem.
Nie spodziewałam się, że ta sałatka może być tak dobra. Łagodność marchewki przełamana ostrością fety i zielonego pieprzu w parze z sosem czosnkowym. Trudno było się od niej oderwać:) Przepis zgłaszam do Baru sałatkowego.