Bardzo smaczna kiełbasa z aromatycznymi ziołami i delikatnym posmakiem piwa, w dodatku bardzo szybka do zrobienia.Polecam nie tylko na świąteczny stół.
Pasztet, który tym razem upiekłam pochodzi ze zbiorów Trufli. Jest bardzo smaczny, wilgotny. Można go z powodzeniem posmarować na chlebie albo jeść bez pieczywa, z dodatkiem rzeżuchy, ćwikły, chrzanu, co kto lubi. Ja do swojego przed pieczeniem dorzuciłam garść żurawiny suszonej, następnym razem sypnę jej trochę więcej. Bardzo polecam!:)
Pokusiłem się (...) o przygotowanie przepisu bazującego na zebranych informacjach i zdecydowanie muszę przyznać, że prezentowana tu karkówka jest rewelacyjna, rozpływająca się w ustach, o zdecydowanym smaku. Jeśli tak jedzą Amisze to mógłbym zostać jednym z nich.
Cebula to warzywo, które nie powiem, używane jest w Polsce dość często. Jednak traktujemy ją nieco po macoszemu. Pomyślałam, że z cebuli można zrobić więcej. Szczególnie upodobałam sobie tą czerwoną odmianę.
Pojawiło się mnóstwo zdjęć i przepisów na domowe wędliny. Nie mogło zabraknąć ich i u mnie. Proponuję Wam schab gotowany 2 razy po 5 minut. Po pierwsze proste, a po drugie bardzo smaczne.