Biała kiełbasa z ziołami i piwem na szybko
Bardzo smaczna kiełbasa z aromatycznymi ziołami i delikatnym posmakiem piwa, w dodatku bardzo szybka do zrobienia.Polecam nie tylko na świąteczny stół. A jeśli nie lubicie piwa to zróbcie taką
- 3 duże cebule
- 8 białych parzonych kiełbasek
- 1/2 szklanki piwa
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- kilka listków świeżej bazylii
- 1,5 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki oliwy
Cebulę obrać, pokroić w pół-krążki, na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę i masło - posolić dodać cukier wymieszać i przykryć. Całość dusimy chwilę na małym ognia,aż cebula zmięknie, w międzyczasie kiełbaskę nacinamy delikatnie. Zdjąć pokrywkę i usmażyć kiełbaski dodać zioła suszone i świeże oraz piwo - smażyć do wyparowania - mieszając co jakiś czas. Podawać na gorąco z chlebem.
Jeżeli używamy kiełbasy białej surowej to wcześniej należy ją ugotować.
Smacznego