Serek czosnkowy, hmm to takie proste a niektórzy nadal kupują już gotowy.
Stop ! zróbmy go sami niech będzie zdrowszy, świeższy i lepszy niż ten który zawiera przedziwne dodatki, których spokojnie może tam nie być.
Zamarynowałam go w całości w aromatycznym, pomidorowym sosie i przełożyłam do żaroodpornej formy. Po godzinie posypałam świeżo tartym parmezanem, prażoną cebulką i listkami bazylii. Tak upieczonego kalafiora można kroić na trójkąty jak pizzę lub na większe plastry. To świetny dodatek obiadowy np. do delikatnego risotto, ale sprawdzi się też na kolację np. do czosnkowych grzanek :)
Najlepsze ciasto na upalne dni. Pyszne, chłodne i bez dużego nakładu pracy. Nie licząc czasu na stygnięcie budyniu, jego wykonanie zajmuje jedynie około 20 minut. To ciasto - to wyśmienity deser z delikatnym biszkoptowym spodem i brzoskwiniowo-bananową masą, pokrytą delikatną bitą śmietaną i bezami. Polecam :)
Soczyste kotlety ze schabu (najlepiej z kością) zapiekane z mozzarellą w miodowo-musztardowym sosie śmietanowym z dodatkiem pieczarek. Danie praktycznie „robi się samo” w piekarniku, więc w międzyczasie można przygotować dodatki