Torcik brzoskwiniowy z bezami bez pieczenia
Najlepsze ciasto na upalne dni. Pyszne, chłodne i bez dużego nakładu pracy. Nie licząc czasu na stygnięcie budyniu, jego wykonanie zajmuje jedynie około 20 minut. To ciasto - to wyśmienity deser z delikatnym biszkoptowym spodem i brzoskwiniowo-bananową masą, pokrytą delikatną bitą śmietaną i bezami. Polecam :)
Składniki na spód:
Źródło (z niewielkimi zmianami): malacukierenka.pl
drukuj przepis
Składniki na spód:
- 200 g pokruszonych biszkoptów
- 100 g masła
- 0,75 l soku bananowego
- 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
- 1 łyżka cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g)
- 700 g dojrzałych brzoskwiń
- 300 ml śmietanki kremówki 30%
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 70-100 g bezy
Źródło (z niewielkimi zmianami): malacukierenka.pl
drukuj przepis