Serek czosnkowy do dań z grilla
Serek czosnkowy, hmm to takie proste a niektórzy nadal kupują już gotowy.
Stop ! zróbmy go sami niech będzie zdrowszy, świeższy i lepszy niż ten który zawiera przedziwne dodatki, których spokojnie może tam nie być.
Serek czosnkowy
- 20 dkg sera białego
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- pieprz świeżo mielony ( do smaku)
- sól ( u mnie z chili )
Ser z jogurtem naturalnym przełożyć do miski miksera dodać obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz doprawić solą i pieprzem, wymieszać całość mikserem przez około 5 minut, tak aby wszystkie składniki się połączyły i serek zrobił się puszysty.
Odstawić na minimum godzinę do lodówki i gotowe.
Serek możemy używać do dań z grilla, do kanapek, do ziemniaków, do pieczywa, czy nawet do makaronu.
Smacznego !