Jeśli znudziły się Wam już ziemniaki w tradycyjnej postaci, polecam przygotować z nich pieczone róże. Z pewnością jest przy nich trochę więcej pracy, ale smak i wygląd zdecydowanie to zrekompensują.
Trochę inne placki ziemniaczane – takie „na bogato”, z poszatkowaną młodą kapustą i kiełbasą. Bardzo smaczne, sycące no i tanie ;) W wersji wegetariańskiej można zrezygnować z kiełbasy, oczywiście.
Okazało się, że ciasto na te pierogi lepi się łatwo, jest również mniej bałaganu przy ich przygotowaniu, bo tylko wstawia się je do piekarnika. A w smaku przypominają paszteciki. Dla mnie bardzo ciekawa propozycja ! Może całkowicie nie zastąpi tradycyjnych pierogów ale na pewno na stałe zagości na naszym stole !
Wielkanoc zbliża się do nas małymi krokami. Jest czas na ustalenie świątecznego menu, wypróbowaniu przepisów, wymyśleniu nowych. U nas na stole królują jaja i biała kiełbasa! Już dziś namawiam Was na wypróbowanie jaj marynowanych w białej zalewie octowej, w balsamico czy jak dziś pomarańczowo-tymiankowej.
Tatar czy nie tatar, jest to na pewno bardzo smaczna sałatka. Pyszna, dobrze doprawiona, dzięki dojrzałemu awokado aksamitna. I doskonale pasuje na święta wielkanocne.