„Tatar” z awokado

„Tatar” z awokado
Zdjęcie - „Tatar” z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 15
  • Czas przygotowania: 7minuty
  • Czas gotowania: 8minuty

Ta przystawka powstała dzięki przypadkowo spotkanej Pani w supermarkecie, która widząc, że wybieram awokado zapytała mnie czy robię z niego "tatara". Do tej pory nie robiłam, a że nie jadam wołowego chętnie na kolejną wersję, po śledziowej, przystałam. Tatar czy nie tatar, jest to na pewno bardzo smaczna sałatka. Pyszna, dobrze doprawiona, dzięki dojrzałemu awokado aksamitna. I doskonale pasuje na święta wielkanocne.

Składniki Instrukcje

Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Awokado obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać do awokado. Dodać również pokrojoną w kostkę cebulę i  ogórek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek i majonez. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przed podaniem schłodzić.

Smacznego:)

Zdjęcie - „Tatar” z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów